EVENEMENTEN

 

Bart Brentjens Challenge

De Bart Brentjens Challenge wordt op 7 oktober 2018 voor de 14e keer georganiseerd. De Challenge kent in de persoon van voormalig Olympisch Kampioen Bart Brentjens een naamgever en ambassadeur waar de organisatie trots op is. Samen met ervaren mountainbikers uit het Limburgse heuvelland bouwt Bart ieder jaar aan een uitdagend parcours.
Meer info: www.bartbrentjens-challenge.com

Kerststad Valkenburg

Vanaf vrijdag 16 november kunt u weer genieten in 'Kerststad Valkenburg' met  o.a. de Kerstman, de Christmas Parade, Santa's Villgae met het huis van de Kerstman, de Kerstmarkten in de Fluwelen- en Gemeentegrot en Magisch Zand, Europa's grootste onderaardse Kerststal.
Meer info: www.kerststadvalkenburg.nl

Kerstmarkt Fluwelengrot

Bezoek tussen 16 november en 30 december 2018 de sfeervolle en warmekerstmarkt in de Fluweelengrot. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Beleef de warme en unieke kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!
Meer info is te vinden op: www.kasteelvalkenburg.nl

Kerstparade Valkenburg

Laat je betoveren door de nieuwe Christmas Fairytales Parade 2018!
Twee keer per week trekt de volledig vernieuwde Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’ bestaande uit sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg.
De parade trekt in ca. 25 minuten aan u voorbij.
Woensdagen om 19.00 uur: 21 en 28 november, 12, 19 december
Zaterdagen om 19:30 uur: 17 en 24 november, 1, 8, 15, 22, 29 december
Meer info is te vinden op: https://www.kerststadvalkenburg.nl/inspiration/kerstparade-valkenburg/


Kerstmarkt Gemeente grot

De kerstmarkt wordt gehouden van 16 november 2018 tot en met 23 december 2018. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekende berg, vindt U de ingang van de Gemeentegrot.
Meer info: www.valkenburgkerstmarkt.nl

Santa's Village

Het theodoor dorrenplein in de gezellige binnenstad van Valkenburg wordt van 16 november 2018 tot en met 31 december 2018 omgetoverd tot Santa's Village. In het dorp van de kerstman staan 22 stands waaronder 11 met heerlijke seizoenslekkernijen zoals; oliebollen, crêpes, churos etc. De overige 12 chalets zijn nieuw en van echt larikshout evenals de 3 nieuwe entreetorens van wel 5 meter hoog die zorgen voor een mooie binnenkomst.
Meer info: www.santasvillage.nl

Kerst in MergelRijk

MergelRijk is één van de mooiste kerstgrotten, met unieke mergelbeelden en miniatuurwereld. In een intieme kerstsfeer ziet u dit jaar een “Grootse Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld” gebouwd door de Nederlandse kampioenen kerstdorpjes bouwen van Lemax. En schitterende mergelsculpturen die de vele verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Ook wordt er een unieke film van het kerstverhaal vertoond, getekend door de van TV bekende mergeltekenaar. Verder valt er nog véél meer te beleven voor jong en oud. Kinderen ontvangen een leuk speurtochtboekje, en als een van de hoogtepunten mag iedereen zelf een kerstsouvenir maken van mergel. Openingstijden: 16 november 2018  t/m 6 januari 2019, dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Meer info: http://www.mergelrijk.nl/kerst-in-mergelrijk-valkenburg/