EVENEMENTEN

 

Toerversie Amstel Gold Race

De Toerversie van de Amstel Gold Race vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 april 2019. Er kan gestart worden op zes afstanden, waarbij de kortste 60 en de langste 250 kilometer is. Ook tijdens deze toerversie zullen de deelnemers de strijd aan gaan met de vele Limburgse heuvels.
Meer info en Inschrijven via: www.amstelgoldrace.nl

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race wordt op zondag 21 april 2019 verreden. Sinds 1966 vindt ieder jaar in Limburg de Amstel Gold Race plaats. De Markt in Maastricht is elk jaar het decor van de start van de Amstel Gold Race. De eindstreep van de Amstel Gold Race ligt in Valkenburg. De Amstel Gold Race deel uit van de UCI WorldTour.
Meer info via: www.amstelgoldrace.nl

Steven Rooks Challenge

28 April 2019 vindt de Steven Rooks Challenge plaats. Een cyclo-toeristische toertocht als eerbetoon aan bergkoning Steven Rooks. De eerste Nederlander die de bolletjestrui naar Parijs bracht in de Tour de France van 1988. Het parcours van de Steven Rooks Challenge gaat door Zuid Limburg en kent vele bekende maar ook minder bekende klimmen met ongeveer 2500 hoogtemeters. De 8e editie wordt zondag 28 april georganiseerd vanaf Parkhotel Valkenburg.
Meer info: https://www.janseneventsportmanagement.nl/evenementen/steven-rooks-challenge/

Heuvelland fiets 4-daagse

Van 4-5-6-7 juni 2019 wordt de Heuvelland Fiets 4 daagse verreden. Vier dagen lang kunt u dagelijks kiezen uit routes van 25, 40 of 60 km. Dagelijks kunt u van afstand wisselen, zelfs nog onderweg. Alle routes worden conform de voorwaarden van de NTFU uitgezet door de wielervrienden van de Valkenburgse Wieler Club.
Kijk voor meer info op: www.heuvellandfiets4daagse.nl

Pop on Top

Pop on Top is een gezellig (familie)festival waar sfeer, beleving én goeie muziek centraal staan! Op 25 en 26 mei 2019 vindt het wederom plaats in het Kuurpark op de top van de Cauberg in het pittoreske Valkenburg aan de Geul. Het kuurpark, de tuin van Holland Casino, heeft alle faciliteiten om er deze 8e editie een groots feest van te maken!
Meer info: www.popontop.nl

Pinkpop Landgraaf

vindt plaats in het weekend van 8, 9 en 10 juni 2019 op het vertrouwde Festivalterrein Megaland in Landgraaf. Het festival zal in 2019 voor de 50ste keer plaatsvinden, een uniek record. Ook dit jaar zullen weer topartiesten van wereldniveau optreden.
Meer info op: http://www.pinkpop.nl

Limburgs Mooiste

14 en 15 juni 2019. De wielerklassieker Limburgs Mooiste is een prachtige maar loodzware uitdaging voor fietsrecreanten. De vijf verschillende routes lopen vanuit centrum Heerlen over verkeersarme, toeristisch zeer aantrekkelijke wegen in Limburg en aangrenzende gebieden in België en Duitsland. Naast de wielerklassieker kan men ook deelnemen met mtb en e-bike of stadsfiets.
Meer info: www.limburgsmooiste.nl

Eroica Limburg

Op zaterdag 29 juni 2019 wordt Eroica Limburg georganiseerd. Vanuit wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul worden drie schitterende en unieke routes verreden die ook België aandoen.Niet alleen de bekende verharde wegen maar ook onverharde paden zijn onderdeel van de routes die op retro fietsen (fietsen van voor 1987) en in retro kleding dienen te worden afgelegd.
Meer info: http://www.eroicalimburg.com/

André Rieu

4-5-6-7-11-12-13-14-19-20 en 21 Juli 2019 op het Vrijthof van Maastricht. Ook dit jaar speelt André Rieu met zijn Johann Strauss orkest weer een reeks fantastische zomeravondconcerten op een van de mooiste pleinen van ons land. Het wordt een avond om nooit te vergeten.
Info op: www.andrerieu.nl

Heuvelland 4-daagse

Van 08-09-10-11 Augustus 2019 wordt de de 32ste editie van de alom bekende Wandelvierdaagse van Vilt georganiseerd. Deze topper door de Limburgse Heuvels mogen liefhebbers van wandelen niet missen. Er kan op verschillende afstanden gestart worden. Wij passen in overleg onze ontbijttijden aan voor de deelnemers van dit evenement.
Meer info: www.heuvelland4daagse.nl

Top Cauberg Challenge

17 en 18 augustus 2019 Top Cauberg Challenge 2019. De Top Cauberg Challenge, een toertocht voor wegrenners en mountainbikers.
De TCC is ontstaan ter ondersteuning van een jeugdhuis in Cugir, Roemenië. De opbrengst gaat volledig naar dit doel.
Meer info op: www.topcaubergchallenge.nl

Boogie's Extreme

September 2019. Het parcours van de 3 toertochten is door Michael Boogerd zelf uitgestippeld. Met de zwaarste beklimmingen uit zijn twee favoriete klassiekers, Luik-Bastenaken-Luik en Amstel Gold Race. Durft u deze uitdaging aan?
Twijfel dan niet en meldt u aan.
Alle info is te vinden op: www.boogiesextreme.nl

Heuvelland2-daagse

Zal verreden worden op 21 en 22 September 2019. De toertochten van de Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d) kenmerken zich door maar een ding: het fietsplezier dat wij elke week in onze omgeving weer ervaren, uitstralen naar de deelnemers! Elk jaar proberen we onze mooiste fietsbelevenissen in enkele spectaculaire routes samen te vatten.
Meer info is te vinden op: http://mh2d.org

Bart Brentjens Challenge

De Bart Brentjens Challenge wordt op 29 september 2019 voor de 15e keer georganiseerd. De Challenge kent in de persoon van voormalig Olympisch Kampioen Bart Brentjens een naamgever en ambassadeur waar de organisatie trots op is. Samen met ervaren mountainbikers uit het Limburgse heuvelland bouwt Bart ieder jaar aan een uitdagend parcours.
Meer info: www.bartbrentjens-challenge.com