Schin op Geul - Wandelingen

Pelgrimspad : Law 7

Deze wandeling is een van de meest uitdagende wandelroutes in europa. U loopt in de voetsporen van de pelgrims welke deze als boetedoening al liepen in de vroege middeleeuwen. Het tweede deel van deze route gaat door een groot deel van het Zuid-Limburgse heuvelland. Over een afstand van 267 km loopt u vanuit 's- Hertogenbosch naar Vise in Belgie. Onderweg komt u langs oude kastelen, prachtige kerken en veel Limburgse vakwerkhuizen. Als gast in ons hotel geven wij u de mogelijkheid om deze ervaring met ons te delen. De routebeschrijving mag u van ons lenen.Krijtlandpad : RP 7

Als wandelaar van het Krijtlandpad, krijgt u alles geboden wat wandelen in het Zuid-Limburgse heuvelland zo bijzonder maakt. Van het drielandenpunt in Vaals, door glooiende weilanden, langs beken en rivieren op weg naar het maasdal in Maastricht. Over een afstand van 90 km loopt u via gemarkeerde routes door deze geweldige omgeving. Ons hotel welk in Schin op Geul gelegen is, vormt een centraal uitgangspunt om deze wandeling tot een uitdaging te maken. Ook de routebeschrijving van deze wandeling kunnen de gasten van ons lenen.


 

Gedichten langs de Geul

Zuid-Limburg, dat is de Geul: van de Belgische grens, tussen grenspaal 8 en 9, tot aan de Maas boven Maastricht. Van Cottessen bij Epen tot Voulwames bij Bunde. Ze lijkt maar klein, de Geul: een bescheiden riviertje, een beetje verborgen in het landschap. Maar vergis je niet: dat Zuid-Limburgse landschap is voor een groot deel te danken aan diezelfde Geul: de weidse hellingen bij Epen, Mechelen, Wittem, maar evengoed de steile oevers bij Valkenburg met hun koele donkere bossen. De groene weilanden, de oevers vol roze springkruid, de populieren met maretak - beelden die horen bij de Geul. Rustig kabbelend, vrolijk bruisend op een kalme zomerdag, maar soms ook furieus stromend, hele stukken oever met zich meeslepend.

Zo'n landschap dat je niet onverschillig laat, dat je met bewondering bekijkt, zo mooi is het. Een landschap dat je wil ontdekken, en dat allerlei gedachten oproept. Gedachten en beelden die je vaak herkent in de woorden van dichters. Gedichten: soms haarscherp verwoordend wat je zelf vaag aanvoelde of dacht; soms nieuw, verrassend en verfrissend.

Wij hebben 47 van zulke gedichten uitgezocht, en die op zuilen in het landschap geplaatst. Zo is er een wandelroute ontstaan, waarbij je als wandelaar regelmatig een gedicht tegenkomt: gedichten die tot vrolijkheid stemmen of tot nadenken, die ontroeren en beroeren, die enthousiasmeren en motiveren; die in elk geval, net als het landschap, u niet onverschillig laten.

De totale route is zo'n 35 km lang. Ze is verdeeld over drie trajecten in de drie gemeentes waar de Geul in Nederland doorheen stroomt: Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul en Meerssen.
Meer info op de website: https://www.gedichtenlangsdegeul.nl

Indien u meer wandelingen wilt bekijken en voorbereiden willen wij u attent maken op de website welke aangegeven staat. Wij wensen de gast veel wandelplezier en hopelijk tot ziens in B&B Hotel Andrea.

Voor mooie wandelingen kunt u terecht op: www.wandelgidszuidlimburg.com